TAK BERDENDAM

yesterday Ms. Izyan di Johor utk hadir acara Anugerah Medal

Alhamdulillah, tak dapat 1st class pun, but still dapat jugak. thanks UTM :)

Thsnks ibu n ayah, aiman n uni, sudi dtg jauh2..wat kakak :D terima kasih sbb sudi bg sokongan wat kakak yg comey ni. hehehehe~

IBU...AYAH...terima kasih sbb bg kakak didikan yg baik slame ini..InsyaAllah kakak akan cari keje yg baik2 n membalas jasa kalian, walaupun tak tak dapat balas senilai jasa kalian..

Hm..disebabkan Uni (adik yg form 5) demam, Ms. Izyan tak jd berkampung di Johor. sbb takut gak ngn H1N1 nie..n kakt umah takde org nak tgk2kan die...so..kami pon pegi balik hari..

Cian tgk ayah yg sggup drive 1 hari suntuk.. Mekasih byk2...

terharu..

Ohye...on dat majlis, Ms. Izyan ternampak la seorang insan nie...

Alhamdulillah..dia dapat 1st class..

Tp maafla...Ms. Izyan masih takleh tgk muka dia...bukan berdendam..bukan sakit hati...tp..entahlah...

dia pun dengan mata jelingnya...muka tak bersalahnya...

Hm....Ms. Izyan slalu kene marah ngn kawan2...sbb terlalu baik ngn kawan...terlalu jaga hati kawan..kadang2 smpai memakan diri...Tp...entah..Ms. Izyan tak rase cmtu pun..rase cam biase je...KAWAN...mestilah kita kene tolong...mestilah kita kene baik...tambah lg jauh dr famili..KAWAN la tempat mengadu..tempat meminta pertolongan...

Tp tak semua nya dalam persahabatan itu indah...

ade KAWAN yg sanggup MAKAN KAWAN...

Ms. Izyan dah lame tak kenang kisah pahit tu...tp tbe2 teringat balik bile pandang die...tambah lg die tak hormat pun IBU yg ade di sebelah Ms. Izyan...

Ntahla..Ms. Izyan MMG TAK BERDENDAM...tp mungkin HATI INI BELUM TERBUKA..

InsyaAllah...Ms. Izyan akan OK jugak..kowt...

papepun, Ms. Izyan amat2 gembira dengan kehidupan sekarang...Bahagia mempunyai IBU n AYAH yg sgt baik dan menyangiku spenuh hati...dapat TUNANG yg sentiasa menyokong...dapat KAWAN n SAHABAT BAIK yg semakin banyak n smakin memahami...dapat KERJA yg sgt menyeronokkan dan dapat dikelilingi oleh AHLI KELUARGA yg sgt2 bahagia.. ALHAMDULILLAH :)

org yg dengki kat Ms,

2 cambest:

Vava.Voom said...

biasalah itu manusia,
kite berniat baik untuk menolong dan berbuat baik..
tapi apakan daya, golongan ini berpikian negatif dengan kebaikan kita..
takper lah, kalau itu yang mereka pikirkan..
kita takleh nak ubah apa apakan..
so lets go on with our life kan..
ehehhe.. =P

anyway, congratz dengan convocation ko.. hehehe.. bila lah aku nak konvo nie kan.. grrrr

-deqpah-

[NySa] said...

n u haf mee too. =]]

Post a Comment