bz


mintak maap to kawan2 sume, thanks to paan tanye khabar Ms.Izyan..

kebelakangan nie bz sgt since dok umah...kene jaga n layan si comel, Aiman.

Kelmarin Opah masuk spital, tibe2 demam panas n takleh bangun..

so, Ms.Izyan kene bermalam di hospital menjaga Opah tersayang..

Alhamdulillah, Opah dah pun kuar spital petang td, n skg tgh berehat di umah Paksu kat Wangsa Maju. Penuh umah Paksu, anak2 n cucu2 Opah datang.

Cian jugak tgk Opah, biasa la bila kita dimamah usia, macam2 sakit yg datang. Opah still sakit2 lagi..skg hanya bergantung pada ubat tahan sakit - painkiller - sbb doktor tak tau nak wat pe dah..tulang Opah dah rapuh, so..tulang tu compressed, takde space2 yg sepatutnya...

Esok pagi nak g JB, angkut2 barang yg ada kat kolej n nak anta tesis. petang balik KL balik, konvoi 2 keta ngn ibu n ayah n adik2

hopefully pasnie leh smbung jaga Opah...

Doakan Opah Ms.Izyan sihat2 seperti biasa ye..?? thanks....

kenangan terindah


tak bis2 pasal kenangan kat UTM kan..? hehehe...UTM tetap terpahat kat ati Ms.Izyan nie..5 tahun abiskan masa kat UTM nih, sama ada UTMKL ataupon UTMJB...

even YURAN DIE MAHAL!!!! PAK GUARD RAJIN MENYAMAN... WIFI kat KOLEJ 9 CAM HAMPEH, tahan je ler~~


Thanks wat kawan2 blogger yg bg pendapat pasal nak smbung phD ke tak..Ms.Izyan rase tak lagi kowt....coz rupenye Ms.Izyan terikat ngan Kementerian Pengajian Tinggi untuk jadi tenaga pengajar politeknik..ingatkan leh wat tunda o pape..tp takle..kelmarin call kene MARAH~~~ waaaaa~~ sedey plak...


Ms.Izyan dapat biasiswa Skim Latihan Tenaga Pengajar Poli [permohonan dibuka tiap2 bulan6, try le apply]. saje je mohon sbb mmg ingat tanak smbung blaja n malas nak amik ptptn..n Alhamdulillah dapat. tp sbbkan tu..takle la smbung phD wat mase nie..

ingat kalo rajin nak wat PJJ la...ok ke ek..??

takpe, pasnie..Ms.Izyan cuba untuk jadi lecturer yg terbaik, walaupon nnt kene buli. waaaaa~
Ms.Izyan nie kecik je orgnye..sbb tu femes ngn panggilan -KecHik- since skola lagi.. ntah2 student lg besar lg cikgu die. KONFEM!!!! huhuhuhuhuhu~


malam nie, wat kali terakhirnya, mbe2 direct entri mase UTMKL dulu wat gath ramai2, b4 masing2 wat haluan sendiri. sob..sob...sedeynye...pasnie..masuk dah alam pekerjaan..InsyaAllah..

dikesempatan nie, Ms.Izyan nak mintak maap banyak2 pada mbe2 yg penah tersinggung atau rase marah atas perbuatan Ms.Izyan yg mungkin tak disengajakan atau dibuat tanpa sedar..Ms.Izyan merupakan manusia yang tak sempurna..

Tp Ms.Izyan AMAT MARAH n KECEWA pada org yg SUKE SGT BAWAK MULUT yang bukan2 pasal Ms.Izyan.. even aritu cam gado ngn kawan baik sendiri..angkara MULUT SAPE2 NTAH yg MEMFITNAH Ms.Izyan tak tentu pasal..TAK TAU LA PE MOTIF DIE...


ikutkan ati..MEMANG KECEWA, kawan baik percaya org len dr kawan sendiri..tp ape leh wat..bende dah jadi. HOPE ORG YG JAHAT ITU SERONOK!! tp..alhamdulillah, kekusutan dah dirungkai b4 amik final exam aritu...

Ms.Izyan tak berdendam pon..anggap tu sume lumrah ORG FEMES :P hahahaaha~ takla..bia je la..dugaan Allah nak uji, kan..? esok2 kalo die yg kene, baru la die nak beringat...

Wat kawan2 sume, slamat menempuhi alam yg baru. yg nak kawen, jgn lupe jemput. yg dah nak keje, jgn lupe blanje time dapat gaji. Hehehehehe~

K, Daaaaaaaaaaaaaaaa~~~


BEST!!!!!!!!



arini dengan rasminye..beta bukan lagi student UTM. hahaha~ juge bukan student mane2 lagi...
waaaahhhhh~ wa memang manyak selonok....
penat tau~~~~


ari nie FIRST paper utk sem nie, n LAST jugak utk sume2 sem!!! hahahahahahahahahaha~
memang seronok...bia smalam n bape bersengkang mata, akhirnye berjaya jugak..
[padahal bukan leh jawab pong~ ngeeee~]

takpe, janji dah abis kan??? tak yah amik exam dah. sonoOooOoOoOoOkkkk~

setelah 5 tahun = 3 tahun diploma, 2 tahun degree...akhirnya, berjaya juga abis. lompat2 kegirangan!!! pada kawan2 lain, jiha, ayenx, sham, chomel, encik KIPAS..hehehe..beta abis exam dulu [idung kembang!!]

pasni leh tidoOOOooOooOoOo~ puas2...leh jalaAaAAnnNnNnNn2~ puas2..lame tak ronda2 KUALA LUMPUR~ windu sama Selayangku Sayang. Maap Encik Kipas, anda bukan orang Selayang dah. ngeeeeee~

b4 tunggu posting mane2...patutke ms.izyan dok je kat umah?? atau g cari keje part time? atau jadi pengasuh kanak2??? beloOOoOoooooOOoom difikirkan lagi~~~~

hm..td lepas kuar lab, ma best fren, miss pojie yg cun [maaf, sudah berpunya] bagi surat dr UTM. Hmmm...beta dapat offer phD..

nak amik tak? tak amik ke? amik ke tak? tak amik tak? ke amik tak? ke tak amik? amik tak amik? amik ke amik?

ntahle~~ dulu ingat malas nak smbung master..pk penat blaja nih~~ ishk2..
but suddenly de plak offer cambest...denga cite ramai gak mbe2 dapat smbung terus phD nih!.. tahniah wat POJIE, KASMA, ECAH dan sape2 lagi yg dapat..tu je ms.izyan tau wat mase nie..korang nak sambung, smbung le..nnt dah senang, ms.izyan nak tumpang sekaki..ngeeee~ :)

reaksi ibu?? "OK kak, amik la"
rekasi ayah?? "tak payah pk2..amik je"
reaksi mr.Eims? "sayang nak amik ke..?"
reaksi ms.Izyan....? "....................................."




hm...nanti le ms.izyan pikir2kan...
beta mau tido dulu..mata panda dah ms.izyan nie...ishk2... @_@

gd luck lg wat kawan2 yg tgh peksa lagi. wat elok2 :)


Category: 16 cambest

~ HAPPY ~





yea..yea...!!!
ms.izyan
heppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgt2...
segala kekusutan dapat dirungkai :)
~~~~suke-suke~~~
~~~~sonok~~~~~
now kami dah baik...
sgt seronook!!!!!
memang seronok!!!
...sonok sgt...

Syukur Alhamdulillah
doaku termakbul jua

niat yg baik pasti dibalas baik
persahabatan yg ikhlas akan menjanjikan sesuatu yg indah

terima kasih kerana sudi mendengar luahan hatiku
dan memperbetulkan kesalahan dulu
terima kasih jua sudi menjadi sahabatku..
kau merupakan antara sahabat terbaik yg aku pernah ada

aku cayang kamu
aku rindu kamu
semoga hubungan kita
kekal selamanya~

smoga ko terus berjaya dalam idup mu
dismping akhirat
selalu la ingatku di sini
yang senantiasa mendoakan kejayaan mu
take care, dear

...I LOVE U...






~CHEAT ON EXAM~

org len dok sibuk2 study, ms.izyan nie le lagi wat entry baru...ngeh2x..rehat2 jap, pe salahnye kan..?? hehehe...
kalo smalam bg tips Dr. Fadzilah Kamsah, kali ini tips dari Ms.Izyan plak!!! hahaha~ try le apply kalo nak kene pelangkung!!! :) Slamat Berjaya~~~~~~




ini budak manyak bijak...tibe2 nengok maknye wish GOOD LUCK! hehehe~ mak nye lg bijak :)





kerjasama rakan2 amat diperlukan!





leh watkan utk ms.izyan skali tak..?? hehehehe~


nway, SELAMAT BERJAYA MENJALANI PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER 2, 2008/2009 WAT SEMUA RAKAN-RAKAN2 TERSAYANG!!! SEMOGA MENDAPAT KEJAYAAN CEMERLANG :)


source: carian di youtube :)
Category: 4 cambest

Tips Belajar

to kawan2 yg nak amik xm next week n bile2 pon, nie de some tips from Dato' Dr. Mohd Fadzilah Kamsah. apply diz tips n SELAMAT BERJAYA :)

Tips Belajar oleh:

Dato' Dr. Mohd Fadzilah Kamsah

Tip 1

Tuhan mencipta kita dengan penuh kesempurnaan. Bertindaklah dengan cemerlang.

Tip 2

Pelajar yang tidak berdisiplin semasa belajar besar kemungkinan tidak berdisplin sepanjang hayat.

Tip 3

Semua orang ingin berjaya tetapi cuma segelintir yang berjaya kerana mereka berjaya mengawal nafu dan emosi.

Tip 4

Kita mudah lupa apa yang kita dengar. Kita sekadar tahu apa yang kita lihat. Kita akan faham apa yang kita amalkan atau praktikkan.

Tip 5

Apabila kita belajar dengan niat untuk berkongsi ilmu ataupun mengajar orang lain, kita akan dapat kefahaman dan daya ingatan yang luar biasa.

Tip 6

Setiap hari carilah alasan untuk berubah secara positif.

Tip 7

Di dalam dunia ini, cuma kita berupaya mengubah diri kita.

Tip 8

Apabila kita berubah, semua orang di sekeliling kita akan berubah seiringan dengan perubahan kita.

Tip 9

Setiap masalah berpunca daripada diri kita sendiri. Kita yang perlu menyelesaikannya.

Tip 10

Segala kehebatan sudah ada dalam diri kita. Sekadar menanti untuk diserlahkan.

Tip 11

Orang biasa yang melakukan tindakan luar biasa menghasilkan prestasi luar biasa.

Tip 12

Jadikan setiap hari adalah hari terbaik dan sepanjang kehidupan anda akan cemerlang.

Tip 13

Kejayaan = Hidayah + Ilmu + Amal + Ikhlas + Istiqamah + Berterusan berubah secara positif.

Tip 14

Kejayaan adalah melakukan rutin yang positif secara berterusan.

Tip 15

Kegagalan adalah melakukan satu ataupun dua kesalahan berulang kali.

Tip 16

Orang yang penyayang akan dikelilingi oleh ramai orang yang sayang kepadanya.

Tip 17

Orang yang pembenci akan dikelilingi oleh ramai orang yang benci kepadanya.

Tip 18

Pelajar yang serasi rohnya dengan roh gurunya akan mendapat keberkatan ilmu.

Tip 19

Sayangi dan doakan semua guru untuk serasikan roh dengan guru dan mendapat keberkatan ilmu.

Tip 20

Sayangi, bantu dan doakan semua kawan-kawan anda bagi mendapat keberkatan dalam pembelajaran.

Tip 21

Maafkan semua orang sebelum tidur setiap malam bagi mencuci hati dan mencerdaskan minda.

Tip 22

Orang yang hatinya bersih makbul doanya, cerdas otaknya, sihat badannya, cun wajahnya dan ramai kawannya.

Tip 23

Mulai hari ini perbaiki setiap tindakan dan amalan kta untuk menjadi pelajar terbilang.

Tip 24

Jadikan diri anda sebagai ‘besi berani’ yang sentiasa menarik perkara positif kepada diri anda.

Tip 25

Sedarilah hakikat bahawa setiap perubahan yang anda lakukan akan mengubah dunia di sekitar anda.

Tip 26

Anda tidak boleh berubah selagi anda tidak menerima hakikat yang anda perlu berubah.

Tip 27

Langkah pertama untuk berubah ke arah yang lebih cemerlang adalah dengan menerima hakikat yang anda sebenarnya bermasalah.

Tip 28

Orang cemerlang menunjukkan hasil. Orang gagal memberi alasan.

Tip 29

Kenali diri anda yang sebenar sebelum anda dapat menyerlahkan kecemerlangan diri anda.

Tip 30

Tuhan bertindak seperti mana yang difikirkan oleh hambanya.

Tip 31

Perbaiki hubungan kita dengan Tuhan dan Tuhan akan memperbaiki hubungan kita sesama manusia.

Tip 32

Tuhan mencipta kita bagi melengkapkan dunia ini. Justeru, jadilah insan yang memberi manfaat kepada makhluk di atas muka bumi.

Tip 33

Semua orang sama ada baik ataupun tidak, adalah aset kepada kita dan membawa kebaikan secara langsung ataupun secara tidak langsung.

Tip 34

Pelajar terbilang sentiasa taat perintah Tuhan. Dirikan sembahyang lima waktu dengan istiqamah.

Tip 35

Pelajar yang ingkar perintah Tuhan tidak mungkin menjadi pelajar yang cemerlang.

Tip 36

Pelajar yang cemerlang bersedia membantu kawan dan bersedia dibantu.

Tip 37

Pelajar yang cemerlang dapat mengawal emosi dan sentiasa ceria dan bersemangat.

Tip 38

Pelajar yang cemerlang mempunyai matlamat yang jelas, hebat dan dapat membakar semangatnya.

Tip 39

Pelajar yang cemerlang mahir dengan strategi dan terknik pembelajaran yang berkesan dan sentiasa tekun belajar.

Tip 40

Pelajar yang cemerlang mempunyai imej diri positif dan yakin diri.

Tip 41

Pelajar yang cemerlang tekun menjalani riadah bagi menjaga kesihatan fizikal dan mental.

Tip 42

Pemakanan yang seimbang penting bagi menjana pemikiran yang cerdas dan memori yang tajam.

Tip 43

Pelajar dapat mengingat sehingga 90 peratus bahan yang dipelajari apabila diaplikasikan dengan menjawab soalan yang berkaitan dengan bahan yang dibaca.

Tip 44

Cari tempat tenang untuk belajar. Elakkan mendengar muzik semasa belajar.

Tip 45

Belajar sambil mendengar muzik mengurangkan tumpuan dan menghakis keberkatan ilmu.

Tip 46

Senyum sambil belajar membantu proses pembelajaran.

Tip 47

Kaedah belajar paling berkesan adalah dengan melakar peta minda. Tetapi cuma 20 peratus pelajar yang belajar menggunakan peta minda.

Tip 48

Bangun pagi dengan tersenyum dan berdoa supaya sepanjang hari menjadi ceria dan bersemangat.

Tip 49

Orang yang gembira tidak semestinya tersenyum. Tetapi orang tersenyum pasti gembira.

Tip 50

Apabila anda sudah biasa membuat silap, apa yang betul terasa silap dan yang silap terasa betul.

Tip 51

Semua orang mempunyai sumber yang diperlukan untuk menjadi orang cemerlang.

Tip 52

Peribadi dan prestasi kita sering dipengaruhi oleh kawan-kawan. Justeru, carilah kawan yang positif dan cemerlang.

Tip 53

Setiap kegiatan yang kita lakukan masih belum sempurna dan masih boleh diperbaiki.

Tip 54

Orang yang berfikiran negatif mempunyai sepuluh kali ganda peluang mendapat sakit berbanding orang yang berfikiran positif.

Tip 55

Makanan kepada penyakit adalah pemikiran yang kotor dan negatif.

Tip 56

Kunci pembangunan diri adalah bersedia melakukan perubahan positif walaupun kecil, hari ini juga.

Tip 57

Dengan mendidik orang lain, kita akan menyentuh kehidupannya sepanjang hayat.

Tip 58

Semua penyakit ada ubatnya. Ubatnya ada di dalam diri kita.

Tip 59

Buatlah kebaikan atau perubahan positif setiap hari seolah-olah hari ini mungkin hari kita yang terakhir di dunia ini.

Tip 60

Orang cemerlang suka melakukan perkara yang orang gagal tidak suka lakukan.

Tip 61

Apabila anda berani mengaku bersalah, itu tanda anda semakin bijaksana.

* Petikan dari buku : Tips Pelajar Cemerlang

Oleh Dato' Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah

Category: 7 cambest

~last dah~

waaaa~ cam sedey plak nak abis blaja nie...malas nak smbung study dah..nnt2 le ms.izyan pk nak smbung ke tak..wat mase nie kemalasan masih bermaharajalela...huhuhu~

last week ms.izyan n mbe2 g degree++, how to get yourself employed..ishk2..busan..pagi tu asyik lecture je..pas makan tengahari cabut~~ hehehehe..

*ops! bukan last week, diz week, ari slase..hahaha~ rase cam cepat mase berlalu!


peserta2 yg terpaksa join. hahaha~ muke tak ikhlas sungguh sorg2 :P


tak dapat tgk cyber carnival...de kelas...


eh?? I = INTAN?? hehehe~

hehehe~ terexcited plak :P


wif CT, ma best fren :)

sebenanye ms.izyan dah amik kelas bi - English for Career Search, so ape yg dr. tu lecture kat depan, pasal resume, cover letter, interview etc, dah pon blaja..walaupun cam tak mahir lagi...malas je jugak nak dengar.. hish~ pe la anak dara nih :P


dengan sokongan padu rakan2 lain...hahaha...kami pon caboOoOOottt.. denga lecture malas, tp...lepas je kuar hall....pe lagi..bergambar sakan! hehehe...last dah kat cni..amik kesempatan le utk bergmba abis2an :)
Category: 11 cambest

~bz & quotes~

diz week dah stat study week. but aku still tak study pape..ishk2..21/4 ni 2 paper skali kene ngadap.. fuh~~~

so...bz la diz week patutnye..takpe, mgu depan dah free :)
jalan2 g page key, jumpe plak entry pasal blogger unite. interesting jugak. actually aku dah nengok dah page tue..tp celcom broadband nie wat hal plak..nasib key ingatkan.. hehehehe...

gi la ctu, leh jumpe i :P
may be akan lame tak update blog..aku kene tahan diri...coz nnt tak study...ishk2..
nie de some quotes yg mane2 ntah dapat, tak ingat...wat korg..sepeninggalan aku nnt....huhuhu~

Friendship Quotes: Negative

"These people aren't your friends, they're paid to kiss your feet."
- Radiohead

"A friend in need is a friend to be avoided."
- Lord Samuel

"Whenever a friend suceeds, a little something in me dies."
- Gore Vidal

"I'll keep it short and sweet. family. religion. friendship. these are the three demons you must slay if you wish to succeed in business. "
- Mongomery Burns (The Simpsons) sent by Troy Edwards

"A friend in power is a friend lost"
- Henry Adams, sent by Troy Edwards

"I've noticed your hostility towards him ... I ought to have guessed you were friends."
- Malcom Bradbury

"I don't trust him. We're friends."
- Bertolt Brecht

"Whoever says Friendship is easy has obviously never had a true friend!"
- Bronwyn Polson

"There is nothing in the world I wouldn't do for (Bob) Hope, and there is nothing he wouldn't do for me ... We spend our lives doing nothing for each other."
- Bing Crosby

"A woman can become a man's friend only in the following stages - first an acquantaince, next a mistress, and only then a friend."
- Anton Chekhov

"Sometimes your closest friend is your greatest enemy."
- Jason Fong

"I just killed my best friend...and my worst enemy." "What's the difference?"
-Christian Slater ("Heathers")

"When I needed you most when I needed a friend, you let me down now like I let you down then"
-Blink 182

What are friends?
Friends are people that you think are your friends
But they're really your enemies, with secret indentities
and disguises, to hide they're true colors
So just when you think you're close enough to be brothers
they wanna come back and cut your throat when you ain't lookin
-"If I Had" - Eminem

The next two quotes were sent in by Waqas Ahmad
"True love is like ghosts, which everybody talks about and few have seen."

"Friendship is delicate as a glass, once broken it can be fixed but there will always be cracks"

"Men kick friendship around like a football and it doesn't seem to crack. Women treat it like glass and it falls to pieces"
-Anne Lindbergh

"Friendships last when each friend thinks he has a slight superiority over the other."
- Honore Debalazac

"Friends are just enimies who don't have enough guts to kill you"
-Dayna Vastano

Friends are like roses...you have to look out for the pricks!
-Krista

to members yg nak amik final exam waktu terdekat nie, GOOD LUCK!! Smoga kita same2 cemerlang :) rakan2 len doakan yg terbaik wat kami ye. Thanks~~~
Category: 3 cambest

~what to do~


bestnye dapat balik umah, but 2morrow kol4 dah kene balik JB...

suppose diz week aku tanak balik..hm..tp adik bongsu aku a.k.a aiman, dr mgu lepas dok nangis2... 'kakak alik...kakak alik...'(nada nangis + pelat). ishk2...nangis teresak2, smpai aku pon nangis same....waaaaaaa~ dah la kat cafe mase tu..abis org nengok, lantak le... sedey ni~~~

tp lg 2 weeks aku de final n leh balik..tu yg malas balik gak...tambang lg..hm..actually aku pon wndu die..

kamis mlm ibu called, cakap 'kalo kakak tak balik ibu, ayah n aiman nak turun JB, adik nak sgt tgk kakak...'

hm..tersentuh plak ati ni..kang kalo trun JB smate2 nak nengok aku..susah plak...minyaj+tol+hotel...

soOoOOoo...aku pon balik....cam hepi sgt bile aiman tgk kakak die balik...peluk n pegang tgn aku erat2...sedey lg..hm...rupenye mgu lepas demam2 windu aku....

yesterday sadare mare dtg umah...saje..tp cm de satu bende wat aku terpikir...even my frens pon de cakap gak...

'if aku keje jauh..camne la agaknye aiman..'
n...

'if aku dah kawen....aiman ok ke aku takde....'


hm..sume bende nie wat aku terpikir...nak sgt mintak advice kwn2 blogger sume..camne n ape patut aku buat...mbe2 n bf cakap aku manje kan aiman sgt...ye ar..setiap karenah die aku layan..mlm2 tdo same..

but...what to do..die insan istimewa..layanannya pon mestila istimewa kan...
even die begitu, aiman pndai, cerdik, pndai amik ati...
aku mmg suke budak2..n mungkin sbb tu aku cam tak bape nak kisah kalo perangai die kadang2 mnguji kesabaran...


hm...camne ye...
perkara nie asyik bermain di fikiran je......

~Funny Cat~

best! best! lega dah lepas present PSm 2, alhamdulillah, diz time dapat penilai yg baik dan memahami pe sbnarnye sistem yg aku bangunkan :) Alhamdulillah jugak setelah beliau kata, report PSM pon ok, n takde ape yg perlu diperbetulkan :) but, tonite still kene wat keje lg..esok de presentation learning portfolio..tak wat satu hape pon lg..ishk2...study lg..
ni le cabaran2 teakhir bergelar pelajar Sarjana Muda Sains (Sains Komputer) di Fakulti Sains Komputer dan Sistem Maklumat, UTM Skudai. Alhamdulillah..dah nak abis jugak... ;)

takpe..lupekan kejap pasal keje..ceh, padahal berlambak2 :P kite rehat n gelak2 ngn telatah kucing2 yg comey nie :)



eh? wat pe tu?? hehehe...malu plak bile terperasan :P


uit, garangnye??


pelakon terbaik kategori ahli sihir. hehehe :)


ahh~ wanginye bau..terpesona smpai pengsan~~


aku nak!!!!!!!!!!

yeah!!

tempat yg paling sesuai utk dinner mlm nih

eh! sesat plak..hahaha..takpe..cube tgk budak tu..ciannye nak salam tak dapat2.....

*sumber: tak ingat..lame dah...
Category: 2 cambest

~emo~

kejap je mase berlalu..rupe2nye dah mgu akhir utk sem nie..
insyaAllah aku akan menjalani final xm 21/4 nie.. wish me luck!

sbnanye aku tak realize pon diz week adalah mgu terakhir aku kat cni..ct yg bgtau, thnks ct.. n jumaat nie adalah kelas terakhir yg akan aku attend kat UTM Skudai ni...ishk2.. cam sedey plak..

patut la byk sgt keje lately nie..rupenye dah nak abis blja dah aku nie..

byk gak bende last kat utm nie mgu nie..

1- esok last present PSM 2!! huhuhu~ last kene kutuk kaw2 kot :P
2- jumaat kelas Quality Control yang terakhir..
3- jumaat gak kali terakhirnya aku amik kuiz kat UTM Skudai nie..
4- jumaat lagi..wat kali terakhir aku presentation....present learning portfolio kat kelas bi..
5- jumaat jugak lagiiiiiii...kali terakhir aku nek bas balik umah dr JB ke Kuala Lumpur dan mengadap Puduraya yang penuh habuk dan sesak~~~~
6-isnin ptg insyaAllah aku akan balik nek bas ke UTM dr KL naik kat puduraya lagik!
7-isnin nnt kali terakhirnya aku nek teksi yang cekik darah kat sri puteri skudai ni... hampeh tol! patut RM3/4 je jadik RM12 sekepala... tak gune meter...hm..takde pemantauan!!!
8-lupe! jumaat nnt kali terakhir la kowt..aku tgk kawan baik yg cam dah tak baik skg nie..blaja dalam kelas..huhuhu~ miss her..susah senang bersama..but at d end jd cam tak best plak..angkara -------ntahle..... :(

hm..byk sgt dugaan n ujian aku lalui kat UTM Skudai nie..lain benar rsenye mase kat UTMKL yg masing2 sonok, happy n enjoy je!! kawasan yg kecik memudahkan segala aktiviti n dpt jumpe ramai2 kawan dr course lain2..

dulu teringin sgt nak jejak UTM Skudai..ye la...tempat besar mst lg best..tp ntahle~~ best lg kat UTMKL...

pada kawan2 sume..maaf kalo de aku tersinggung perasaan o wat pape yg menyakitkan hati..tak terniat pon kat hati nie nak wat bende yg bukan2..

hopefully pasni kite dpt jawab final exam ngn cemerlang n dpt keje best2! pada yg smbung master n phD tu, good luck jugak!!! teruskan usaha korg!

pada Sarah, Azie, Asma n Ida..thanks sbb macam rapat n memahami jiwaku ini.. ceh~~

luv u all~

*mlm nie agak sedey..emo..mengenangkan segala kisah silam...*

to be continued....
masih ada yg tersirat tak dpt dilafazkan...
angkara keje yg bertimbun...

~penat~

penatnye arini...
ariini ari yang memenatkan...
sgtla penat arini..
harini memang penat
keje2 yg memenatkan
penattttttt
wei, aku penat..
penat dah badan2 nie..
hm.penat le~~
kepenatan yg penat..
penat yg kepenatan
penat tangan nie..
badan pon penat le
kaki pon nak penat jugak
otak yg penat menjerit kepenatan
penat!penat! hati plak penat
penat cakap mmg penat
dey macha~penat laaaa
lalalalaa~penat
ishk2..penat nieh!!
penat la beb..
penat nak tido
takleh tdo sebab penat
penat keje
keje penat la
banyak keje yg memenatkan
bape banyak penat da..
penat pon sempat blogging..

nasib le blogging tak memenatkan..



*sigh*

rehat jap~

lawak cambest, untuk rehatkan minda dan tambahkan senyuman :)

[TAK BAGI SUMBANGAN]

Di sebuah kampung, seorang penghulu mendapati salah seorang penduduk kampungnya yang bernama Lamin (bukan nama sebenar) tidak pernah membayar tuntutan bulanan kampung walaupun kaya. Jadi, penghulu telah menemuinya...

TOK PENGHULU: Saya dapati hanya Encik Lamin sahaja yang tidak pernah menyumbang untuk kampung kita. Encik Lamin kan kaya, jadi tiada masalah untuk menyumbang bagi kemajuan kampung.

LAMIN: Adakah Tok tahu ibu bapa saya sakit dan memerlukan wang banyak untuk mengubatinya?

TOK PENGHULU: Waduh..saya tak tahu pulak.

LAMIN: Tok tahu tak saudara saya seorang veteran perang yang kudung serta buta dan memerlukan biaya perubatan?

TOK PENGHULU: Kalau begitu saya minta maaf (belum sempat Tok Penghulu meminta maaf, Lamin sudahpun memotong kata-katanya dan menambah )

LAMIN: Tok tahu tak suami kakak saya sudah meninggal dunia meninggalkan isteri serta 3 anaknya tanpa harta dan warisan?

TOK PENGHULU: (Sekali lagi Tok Penghulu cuba meminta maaf).

LAMIN: Mereka pun saya tak pernah bagi sumbangan.

TOK PENGHULU: @!%$#*&!@#*&

p.s: ape anda rase ek??hm..renungkan le~ de ke spesis ni dlm kehidupan kita ye???

sumber: Majalah Remaja 1 Oktober 2008
Category: 3 cambest

mak oi~

nape nih??!!!
ishk2...gile ke hape lembu nih! :P



tgk nie wat aku tergelak sendiri. ilang kekecewaan kene kondem mase present psm2 td..
ishk2..geram aku ngn satu lect tu, dah PM kan....

hm..aku bukannye tak bg summary sistem aku, tp die yg tanak bace. patutnye 10 minit td leh la aku demo fuction2 yg ade dlm sistem eku tuh. nie tak...dok sibuk2 tanye...

  • ape tu SedarKIT?
  • ape yg sedar nye??
  • camne nak sedarnye??
  • ape nak wat org sedar???
dah aku tulis kat summary tu, kat sistem pon tulis terang2 lagi cakap.....
SedarKIT: Portal Kesedaran Keselamatan IT.

de maklumat lg tulis summary SedarKIT tu...portal yg dibangunkan utk menyampaikan maklumat keselamatan IT pada pengguna. soh pengguna sedar sket~~~~ camne nak gune IT dgn cara yg betulll...
maklumat2 yg diampaikan dlm bentuk artikel, tutorial sbgai isi pengajaran, de ruang forum utk diskusi n de muat turun fail utk pengguna nak software pape...

hish~ payah tol nak phm..alih2 dok tnye soalan yg same. bacelah dulu summary sy tu...

cam geram lg plak...budak cina die lyn cukOoOoOoOp baik..bg 20 min present, kusyuk plak tu, b4 n after aku chinese guy...camtu ke lyn bangsa sendiri..?? time aku..'ok, bg 10 minit..ok, lg 2 minit...' cmne aku nak terangkan sume modul aku kalo PM sorg tu sibuk nak tanye sedar tu ape..hish~ tak paham aku!!!

sbenanye td aku present utk select 5 da best among 14 org yg dipilih oleh penyelia masing2 untuk wakil jabatan lawan ngn jabatan lain..demo sebenanye mgu depan, 9hb...nak ngadu kat penyelia plak, 8hb baruUUuUUuuu~ die balik..geram sgt...tau la td nak select da best, n rata2 yg 14 org td kebanyakannye chinese, pompuan plak aku n aishah je...

tp..jgn ar diskriminasi..tak suke ar...tak tgk pape lg..dah kondem lebih2..mmg ar chinese guy tu wat hebat gile..tp kene la tau..die sistem ape, n aku sistem ape..kalo nak nilai pon..ikut la kategori, ikut tajuk...ni tak..men hentam org je..lyn chinese baik plak, bile tang bangsa sendirik cm wat endah tak endah je....

hm..kesimpulannye..len kali bace dulu summary org bg tu...nak kate report tak bg, dah print 3 salinan dah. soh wat summary, bg dah td jugak. wat abis duit je kalo tak bace............

nasib bek la kuiz td leh jawab. berkeja2 aku nak lari dr present ke kelas amik kuiz, patutnye amik kol3.30, tp dianjakkan waktu kuiz tu, thnx puan razana :)

ntahle..mngu depan nak kene present balik..kalo kene hentam gak...biar je la.....
*sigh*

memang le sistem aku tak sehebat budak2 cine tu..tp jgn ar kondem lebih2, tambah2 yg takde kene mengene..ingat saje2 je ke amik tajuk tu..tajuk dari PROF. DR MOHD AIZAINI MAAROF ye, ex-timbalan dekan akademik fakulti sains komputer dan sistem maklumat, aka penyelia kepada cik INTAN IZYAN ROSLAN.

[print screen sket2 SedarKIT]

takpe2..aku nagdu kat die lepas die balik 8hb nnt...huhuhuhu~ penyelia aku cakap ok je, die yg lebiy2..yg tersangat geram sbb komen tajuk die...huhuhuhu~ takde idea le tu nak kondem org............................


*credit to mr. eims yg banyak membantu..to ct yg tolong bg cadangan pembaikan :)

~funny~

hm..still many things need to do..waaaaa~~ penat...bape ari tak cukop tdo..
tp sempat gak ngadap facebook men pet society! hahahaha~

hm..tgh dok cari2 mane fail2 aku yg dolu2...suddenly jumpe bende alah ni. may be dah lapok, but sumting interesting yg leh merehatkan minda kite :) keep on smiling my frens..


hahahaha~ gelak2, cumey plak tembikai wat camnie. sape2 yg pandai, aku nak tempah utk majlis mkn beradap wed aku nnt eh?


ciannye anak kucing nie. hehehe~ kucing terbang membawa ikan? :P


agak2nye, leh ke burung tu dok diam?


moral: rokok amat baik utk manusia! huhu~


kasih sayang tanpa mengenal rupa n fizikal... huhuhu~


sourcenye kurang pasti coz dah lame sgt dok dlm pc aku nie~~
Category: 11 cambest